:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

130

Više poglavlja otvorićemo 2016, neka i zatvoriti

"Ušli smo u mašinu, ona melje svakoga ko se na tom putu nađe, ali za nas je važan rezultat", rekao je Vučić za javni servis i naglasio da je važno da sačuvamo mir i stabilnost, da je Srbija na dobrom putu, ali i da na tom putu neće biti lako.

On je podsetio da smo mi skining završili s boljim ocenama nego sve duge zemlje kandidati, ali da je problem bio u dijalogu s Albancima, te da je to bio ozbiljan problem koji ćemo, dodao je, imati i ubuduće.

Ali, kako je primetio, mi smo to završili 25. avgusta ove godine i odmah je bilo jasno da ćemo imati poglavlja do kraja godine.

"Na tome sam veoma zahvalan nemačkoj kancelarki Angeli Merkel, bez njene podrške nećemo moći da izguramo stvari napred", naveo je Vučić, pomenuvši i sve druge evropske prijatelje, uz čiju pomoć "možemo mnogo da uradimo, mada najvise zavisi od nas".

Ako budmeo imali jasan cilj i put i budemo hrabri i posvećeni, Srbiju neće biti lako zaustaviti, ocenio je premijer.

Na pitanje očekuje li nas nešto posebno u Poglavlju 35 i da li će biti nekih posebnih uslopvljavanja u vezi s tim, Vučić je rekao da to nisu tako precizna merila i da se za sada govori uglavnm o implementaciji pojedinih sporazuma, ali je primetio da to u svakom slučaju neće biti lak proces.

"Svi znaju šta je ono što Srbija ne želi da učini, mi međutim želimo da obezbedimo Srbima sigurnost na Kosovu, ali i da što vise Albanaca dolazi i da ostavlja svoj novac u centralnoj Srbiji", poručio je premijer i dodao da upravo zbog toga podržava saradnju privrednih komora u Beogradu i Prištini, jer ona garantuje bolje ekonomske odnose.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva