:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   16:31

0

196

Više od 2000 dece na pančevačkom Sajmu sporta


Deca u Pančevu vole sport i treba im samo stvoriti što bolje uslove i omogućiti dovoljno slobodnih terena i sportskih sala da bi mogli da treniraju. Pored uobičajeno popularnih kolektivnih sportova s loptom sve više ih se opredeljuje za individualne aktivnosti.



"Preporučila bih drugoj deci da se bave mačevanjem, jer je mnogo zanimljiv sport. U početku je malo teško, ali kad se savladaju osnove i kad se uđe u borbe mnogo je lepo", kaže Dejana Pivašević, KMK „Krađorđe"



Miloš Stojanović iz DŽK "Dinamo" kaže: "Džudo mi se sviđa zato što se bacamo i zanimljivo mi je na treninzima koji su teški i zahtevni".



"Treninzi su dosta naporni. Imamo dosta termina i trenera i naučila sam do sad sve što treba i mislim da bih mogla jednog dana mogla da postanem uspešna odbojkašica", kaže odbojkašica Nina Jovanović.



Džudo se od skora, ne slučajno u našim školama nudi kao izborni predmet, mada džudisti smatraju da treba povećati fond časova. I planinarenje na prirodnim i veštačkim stenama je veoma preporučljivo za decu, jer boravak u prirodi može samo da koristi. Željko Tanasković, predsednik Saveza za školski sport Srbije kaže: "Sport treba da bude deo njihove svakodnevnice i sport nije samo takmičenje. Obuhvata i druge vrednosti kod mladih ljudi. Baveći se sportom oni stiču i određene radne navike i veštine i što je najvažnije žive zdravo.



Sajam sporta posetilo je više od 2000 dece i ako samo nekoliko njih narednih dana počne redovno da trenira bilo koji sport, može se reći da je ova manifestacija uspela.


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva