:

:

TV Most

clock

Mart 22, 2018   12:05

0

107

Više od 170 prijavljenih projekata za fond za lokalne samouprave


Branko Ružić je istakao da je Ministarstvo za podršku lokalu ove godine obezbedilo čak 320 miliona dinara za pomoć u izgradnji i rekonstrukciji komunalne infrastrukture, školskih, predškolskih, kulturnih, sportskih i drugih objekata kojima će se unaprediti kvalitet života građana, za brže uvođenje eUprave, kao i za obezbeđivanje prilaza u javnim ustanovama i službama licima sa posebnim potrebama.


"Prezadovoljan sam odzivom i ažurnošću lokalnih samouprava u prijavi projekata, jer je stiglo čak 170 projekata iz 145 lokalnih samouprava", rekao je ministar i dodao da će nadležna komisija biti "na slatkim mukama" u donošenju konačnih odluka, navodi se u saopštenju Ministarstva.


 


Ministarstvo mora da razvija tešnju saradnju sa opštinama i gradovima, s jedne strane kako bi proveravalo da li se sve aktivnosti iz reforme javne uprave sprovode u korist građana, a sa druge strane da za iste pruži svu neophodnu podršku.


 


"Pojedine opštine se ne nalaze u zavidnoj poziciji, a još smo i imali racionalizaciju broja zaposlenih u prethodnom periodu", rekao je Ružić dodavši da je stoga važno da sve jedinice lokalne samouprave osete podršku nadležnog ministarstva u svim izazovima kroz koje prolaze.


 


"Bitno je da shvatimo da smo svi tu na istom zadatku, zbog građana Srbije", kazao je ministar. 


 


Predsednik Opštine Safet Pavlović istakao je da nesebična materijalna i logistička podrška Ministarstva svakako doprinosi lepšem i boljem životu meštana žagubičke opštine.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva