:

:

TV Most

clock

April 01, 2015   12:05

0

142

Više krivičnih prijava za krijumčarenje ljudi

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je to gotovo četiri ili pet puta više u odnosu na isti period prošle godine.

"Time pokazujemo da smo posvećeni borbi protiv ilegalnih migracija", istakao je Stefanović na Parlamentarnoj skupštini NATO-a u Beogradu.

Kako je rekao, srpska policija je u prethodnom periodu ostvarila značajne rezulatte u borbi protiv organizovanog kriminala u svim oblastima.

"Kriminal ne poznaje granice, zato naš odgovor mora biti snažan i jedinstven, kako na nacionalnom, tako na regionalnom i globalnom nivou", podvukao je ministar.

On je naglasio da je MUP zajedničkim naporima sa partanerima pokazao smo da se borba protiv korupcije i kriminala u Srbiji odvija žestoko i bez selekcije.

"Tokom prošle godine i u prva dva meseca ove godine zaplenili smo 122.269 kilograma rezanog duvana i u velikoj meri suzbili krijumčarenje duvana u našoj zemlji", izneo je Stefanović.

On je dodao da tu ne ubraja posebnu akciju sa Poreskom upravom i drugim strukturama u kojoj je zaplenjeno 1.330 tona duvana.

"I to je bila jedna od najvećih zaplena, čini mi se i u Evropi”, rekao je Stefanović.

Precizirao je i da je tokom 2014. godine zaplenjeno oko četiri tone različitih narkotika u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva