:

:

TV Most

clock

Jul 19, 2018   17:59

0

152

Vežba rečnih jedinica vojski Srbije i Mađarske


Na vežbi su učestvovala dva višenamenska broda iz sastava Rečne flotile.


Glavni deo scenarija odigrao se na Dunavu neposredno ispred ratne luke u Budimpešti i uvežbane su i usklađene sve procedure i postupci na realizaciji eskorta važnih ličnosti i tereta sa blokadom dela plovnog puta, saopštilo je Ministarstvo odbrane.


 


Cilj vežbe je bio da se zajedničkim uvežbavanjem i realizacijom vežbe rečnih jedinica Srbije i Mađarske unapredi bilateralna saradnja, a razmenom iskustava u primeni taktika, tehnika i procedura učvršćeno je i međusobno poverenje.


 


Poseban akcenat tokom izvođenja vežbe dat je razvijanju sposobnosti zajedničke komande za planiranje, pripremu i izvođenje multinacionalnih vežbi te podizanju dostignutog nivoa interoperabilnosti rečnih jedinica.


 


Završnici vežbe danas su prisustvovali zamenik komandanta Kopnene vojske general-major Želimir Glišović i komandant Rečne flotile kapetan bojnog broda Andrija Andrić, dok je zemlju domaćina predstavljao brigadni general Žolt Šandor, zamenik komandanta Združene komande Oružanih snaga i komandant Kopnene vojske Mađarske.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva