:

:

TV Most

clock

Avgust 05, 2016   12:05

0

126

Veteran branitelj Erceg pozvao u borbu protiv fašizma u Hrvatskoj

Erceg je hrvatskoj javnosti poznat kao branitelj koji se usprotivio tzv. braniteljima šatorašima.

"Dok na današnji dan na proslavi Oluje po ulicama Knina marširaju ustaše koje slave poraženi ustaški režim, izdajničku i zločinačku, kvislinšku vojsku Ante Pavelića, ja se kao hrvatski ratni vojni invalid, kao hrvatski ratni veteran želim sa gađenjem prema takvim, snažno ograditi od ovakve sramotne proslave", naveo je Erceg.

Uz konstataciju da policija sve to mirno posmatra, sluša i praktično podržava "kolonu ustaša", Erceg kaže da je sramota da policija ne smatra da treba primeniti zakon Hrvatske.

Erceg smatra da neko za sve to treba da bude oštro kažnjen, od, kako kaže, ministra pa na dole.

Poručuje da Vlada Hrvatske treba da se izvini zbog ovog sramotnog događaja.

"Ovaj događaj danas treba da bude mera koja je politička stranka na skorim izborima ustaška, a koja je antifašistička i hrvatska", naveo je Erceg koji smatra da treba pozvati sve stranke da se javno i nedvosmisleno izjasne šta misle o ovim sramnim događajima na kojima je, kako kaže, fašizam u Hrvatskoj iskazao svoju punu snagu.

"Želim naglasiti da se danas, 20 godina nakon rata osećam duboko nesrećan i posramljen. Dobro se sećam da sam na današnji dan, 1995. godine bio presretan što Dalmacija napokon prestaje biti okupirana i odsečena od ostatka sveta", naveo je dalje Erceg.

Želim se, naveo je Erceg, solidarisírati sa svim onim koji su zaplašeni i koji se osećaju ugroženo zbog ove demonstracije ustaške političke moći u Republici Hrvatskoj.

"Moje su nade okrenute antifašistima", naveo je i dodao: "Moje simpatije su danas sa svim ugroženim građanima Republike Hrvatske, posebno u Kninu sa Srbima pravoslavne vere ali i svim građanima Lijepe Naše bilo koje druge vere zbog ovog marša ustaša".

Erceg dalje poručuje da su njegove nade okrenute antifašistima, bez obzira bili oni vernici ili nevernici.

"Danas, na Dan pobede i domovinske zahvalnosti i na Dan hrvatskih branitelja došao je dan da se snažno suprotstavimo opasnom hrvatskom fašizmu baš kao što smo to činili 1991. kada smo se suprotstavili srpskom fašizmu", naveo je Erceg.

Po njegovim rečima, ovaj ustaški sramotni iskaz političke i vojne moći poziv je svima nama ratnim veteranima i antifašistima da je došao dan kada trebamo reći svi zajedno ustašama : "Dosta je, ja se vas ne bojim".

"Pozivam sve slobodoljubive građane Republike Hrvatske da mi se pridruže u aktivnoj borbi protiv fašizma i domaćih izdajnika i terorista - ustaša. Ako danas ne iskažemo snažnu volju da se sa ponosom okrećemo protiv svih silnika a na stranu slabijih onda nam naša deca u vrlo skoroj budućnosti neće oprostiti što moraju živeti u ustaškoj državi straha i terora", naveo je Erceg koji je svoj post završio rečima: "Pozdravljam sa ponosom ratnika. Smrt fašizmu - sloboda narodu".

Izvor: RTS, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva