:

:

TV Most

clock

Septembar 12, 2017   12:05

0

197

Vetar uništio balon salu u Prilužju

Prema rečima direktora ove ustanove šteta je ogromna i procenjuje se na oko 10 hiljada evra.

“Pao je čitav krov, samo su stranice ostale. Nastao je problem jer je deo cirade na žicama koje školu snabdevaju strujom tako da struje nema u mestu. Dok je još lepo vreme nastava će moći da se odvija na poligonu ali kada budu drugi vremenski uslovi deca će imati časove fizičke kulture u učionicama”, rekao je Srdjan Zdravković direktor Osnovne škole “Vuk Karadžić” u Prilužju i uputio apel svima, koji mogu, da pomognu kako bi se što pre normalizovalo stanje u ovoj školi.

Osnovnu školu “Vuk Karadžić” u Prilužju pohadja oko 280 dece. Medju njima i mladi sjajni sportisti, atletičari kojima je balon sala itekako doprinela u postizanju brojnih rezultata.

Deca, koja već godinama treniraju atletiku kažu da su zahvaljujući treniranju u balon sali osvajali nagrade na takmičenjima širom Srbije kako pojedinačno tako i ekipno.

“Ova sala je mnogo značila, pogotovo tokom zime. Koristili smo prvo salu za fizičko vaspitanje jer fizičko ne može da se odradi u učionici na adekvatan način. U balon sali imali smo sve uslove za normalno odvijanje nastave. Imali smo i sekcije i oformili smo atletski klub pri školi čiji članovi imaju zapažene rezultate”, rekao je Dejan Dimitrijević, professor fizičkog vaspitanja.

Balon sala u Prilužju izgradjena je 2012. godine sredstvima Kancelarije za Kosovo I Metohiju. Nadležni u ovoj ustanovi apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu u obnovi sportskog objekta zarad srećnijeg I boljeg života dece u ovom kraju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva