:

:

TV Most

clock

Decembar 14, 2015   12:05

0

116

Veselji:Opozicija sama sebe isključila sa sednice

Uprkos naređenju predsednika Skupštine da svi napuste salu opozicja je ostala u sali bez obzira na suzavac.

Ispred zgrade se povećava broj pripadnika specijalnih snaga, ali građana koji podržavaju opoziciju i njih ima i ispred sporednog ulaza u parlament. Oni uzvikuju "Zajednica i demarkacija neće proći".

Opozicija se, naime, već četiri meseca protivi formiranju Zajednice srpskih opština, što je deo briselskog sporazuma koji su Beograd i priština dogovorili krajem avgusta u Briselu, kao i sporazuma o demarkaciji sa Crnom Gorom.

Iako je prvobitno objavljeno da je Time Kadrijaj bacio suzavac, on to ipak nije uradio jer nije uspeo da ga aktivira. Suzavac je aktivirao samo Palj Ljekaj.

Suzavac je u skupštinskoj sali aktiviran pola sata pre zakazanog početka sednice, a tome je prethodio sukob poslanika radikalnog opozicionog pokreta Samoopredeljenja i skupštinskog obezbeđenja u holu.

Uhapšen je poslanik Ismailj Kurteši, a Samoopredelejnje kaže da vlada pokusasva da izvrši pritisak na opoziciju.

Opoicija već četiri meseca blokira rad parlamenta aktiviranjem suzavca. Opozicija se protivi formiranju Zajednice srpskih opstina o čemu bi ovih dana trebalo da se izjasni Ustavni sud, koji procenjuje ustavnog tog dokumenta.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva