:

:

TV Most

clock

Avgust 04, 2017   12:05

0

157

Veselji:DPK ima drugog kandidata za predsednika skupštine

"Mi nećemo praviti blokadu. Imamo ime predsednika skupštine i objavićemo ga na sledećoj sednici", rekao je Kadri Veselji za RTK.

On smatra da je predsedavajući konstitutivne sednice Adem Mikulovci učinio dosta grešaka, počevši od teksta zakletve, koji je čitao najstariji poslanik iz pokreta Samoopredeljenje.

Ono što su primetili svi je da su predstavnici Samoopredeljenja uticali na prekid sednice, rekao je Veselji.

Dodao je da predsedavajući nema pravo da prekida sednicu, te da ne želi da priča o Mikulovciju, koji je, kako kaže, žrtva Samoopredeljenja.

Istakao je da su svi pojedinci i partije obavezni da poštuju pravilnik o radu skupštine, odnosno da ne bi trebalo da ga krše.

Samoopredeljenje je, smatra Veselji, "sinonim blokade Kosova, zakona i svega".

"Posle 11. juna oni su se ohrabrili i postali majstori retorike i zastrašivanja, ali ovo neće proći kod DPK. DPK nije blokirajuća partija i neće dozvoliti da se blokiraju procesi", naveo je lider DPK.

"Neće biti tenzija, a pokušaj blokade je od strane Samoopredeljenja, kojoj pomaže i Demokratski savez Kosova (DSK)", zaključio je Veselji.

Kosovska skupština nije izabrala predsednika, odnosno, kako se tumači, "ratna koalicija" predvođena Ramušom Haradinajem nije uspela da obezbedi potrebnu većinu.

Nakon neuspelog pokušaja konstituisanja kosovskog parlamenta, nastavak zasedanja je odložen za petak, a pokret Samoopredeljenje i Demokratski savez Kosova pozvali su veliku tzv. "ratnu koaliciju", okupljenu oko Demokratske partije Kosova, da za predsednika predloži drugog kandidata umesto Kadrija Veseljija koji je to bio u dosadašnjem sazivu.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva