:

:

TV Most

clock

Jun 19, 2015   12:05

0

115

Verujem da ćemo u Briselu imati dobre rezultate


"Ne mogu da vam kažem da li ćemo postići dogovor, ili ne, to zavisi od rešenja koja će biti predložena. Biće to težak dan ali verujem da ćemo doći sa dobrim rezultatima", rekao je Vučić na konferenciji za novinare

Vučić je rekao da će se srpska strana u Briselu boriti za nacionalne interese, celu Srbiju i kosovsko-metohijskih Srbe.

On je naveo da od 23. juna zavisi brzina otvaranja poglavlja, ali i investiciona i ukupna ekonomska klima, jer je stvaranje političke stabilnosti i sigurnosti najvažnij uslov za ekonomski prosperitet.

Vučić je rekao da je 23. jun važan dan za našu zemlju, te da će oči celog sveta biti uprte u Brisel.

On je rekao da u Briselu traju tehnički razgovori i da se srpska strana bori da se postignu kompromisi.

"Ne volim da kritikujem drugu stranu, jedino mogu da kažem da je za tango, odnosno za uspešan rezultat, potrebno dvoje", rekao je Vučić.

Vučić je rekao da se Srbija nalazi na evropskom puta i da to ne govori zato što neko od evropskih zvaničnika to želi da čuje, a usijanim glavama poručio da emocije mogu da im budu gde hoće, ali da se Srbija trudi da ispuni sve standarde i uslove EU, ne zbog njih nego zbog nas.

On je istakao da Srbija imja 64 odsto trgovinske razmene sa EU, a 17 odsto sa regionom, što je tri četvrtine ukupne trgovinske razmene.

"Ne volim nimalo da se dodvoravam strancima. Volim onima sa kojima živimo i onima za koje mnogi misle da treba da ih gazimo, a najvise volim da se suprotstavljam onima koji misle da su veliki i najveći", istakao je srpski premijer.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva