:

:

TV Most

clock

Novembar 17, 2015   12:05

0

109

Verujem da će Srbija zatvoriti granice za migrante

Popović je u Moskvi, gde je razgovarao sa grupom ruskih parlamentaraca predvođenih Valerijem Rjazanskim, predsednikom odbora za socijalna pitanja Saveta Federacije Rusije, istakao da bi to bila odgovorna i državnička odluka u najboljem interesu Srbije i njenih građana, saopštio je SNP.

"Donekle razumem poziciju vlade koja je htela da izbegne konfrontaciju sa Nemačkom, vodeći računa da njena politika prema migrantima ne odudara od liberalne politike koju je po tom pitanju vodio Berlin", rekao je Popović, navedeno je u saopštenju.

Međutim, kako je ocenio, sada je došao trenutak kada sve zemlje u Evropi, uključujući i Nemačku, najavljuju zatvaranje granica.

"Ukinut je "šengen", liberalna politika prema migrantima otišla je u prošlost. U toj situaciji logično je da i Srbija promeni svoju politiku i zatvori granice", tvrdi Popović.

On je izrazio zabrinutost da bi Srbija, ukoliko ne zatvori granice, mogla da postane "karantin za desetine hiljada migranata" koji će ostati trajno zarobljeni u našoj zemlji, "jer će im svi putevi ka EU biti blokirani".

Kako je saopšteno, Popović i Rjazanskij su se složili da nekontrolisani ulazak i kretanje migranata kroz Evropu predstavlja veliku bezbednosnu pretnju za sve evropske države.

Migrantsku krizu, dodaje se, treba rešavati u njenom korenu, kroz postizanje uslova za ostvarenje mira i stabilnosti na teritoriji Bliskog istoka.

Kako je zaključeno na sastanku, zato je važno naglasiti ulogu Rusije i svih drugih država koje su spremne da podrže njene napore da se odlučno i energično obračuna sa terorističkom Islamskom državom.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva