:

:

TV Most

Foto: Tv Most

clock

Jun 22, 2017   17:05

0

372

Venci za nestale i kidnapovane

"Devetnaest godina mi nemamo nikakvo saznanje šta je sa tim ljudima, tuga i žalost", rekala jeDesa Aleksić sestra Dragana Vukmirovića.


Na tribini pod nazivom" Oteta istina"istaknuto je da zločini nesmeju proći nekažnjeno i da se nesmeju zaboraviti.

"Ono što se sada dešava je zločin nad zločinima jer nečinjenje u pronalaženju istine, davanje odgovora za sve majke, sestre, supruge, brata oca...to je zločin i bol koji se dešava" rekao je pomoćnik direktora kancelarije za kiM Ljubomir Marić.


"Mi pokušvamo da uradimo što više da ova problematika ne ostane na lokalnim nivoima", rekao je Veljko Odalović, predsednik Republičke komisije za nestala lica i obećao da će kako je rekao nastojati da ne ponize "ni vas ni nas".


Milorad Trifunović , predsednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih je istakao da je planirano da se svi koji se bave pitanjem nestalih i kodnapovanih sastanu i zatraže odgovor na pitanje šta je sa onima kojima se gubi svaki trag .



22 . juna 1998. godine oteti su radnici Površinskog kopa belaćevac kod Obilića. Ovo je bilo prvo masovno kidnapovanje Srba na KiM.Danas , dve decenije ne zna se sudbina ovih nedužnih ljudi.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva