:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2017   08:04

0

194

Venčanje Prizrenca u Crkvi Svetog Đorđa

Mladence je venčao otac Mihajlo, dok su mu sasluživali otac Andrej prorektor u Bogosloviji, otac Saša Krstić, brat mladoženje Ivana, i đakon Milan, profesor u Bogosloviji.

"Svima nama je srce ispunjeno radošću i ljubavlju jer je Prizren, posle 18 godina dočekao da se ponovo jedan Prizrenac venča u svojoj crkvi gde je i kršten, da nastavi putem kojim su i mnogi Prizrenci pre njega išli", naveo je otac Mihajlo.

Kum, Veljko Veljković, nije krio svoju radost.

"Biti kum na srpskoj svadbi u Prizrenu u ovo vreme, za mene je velika čast i privilegija. Pored toga što smo ja i Ivan sačuvali staro kumstvo, radujem se što smo ponovo u Prizrenu i što se okupilo ovoliko ljudi", istakao je Veljko.


Mladina majka Ljiljana Selaković podržava prelazak ćerke u Prizren.

"Plačem od sreće, jer radost i sreća moje ćerke su za mene najbitniji. Dolazak u Prizren je njen izbor i mi to podržavamo ma koliko to teško i nezamislivo bilo u ovom vremenu", navela je Ljiljana.

Mladoženja, inače poslednjih godina po blagoslovu vladike Teodosija, crkvenjak u crkvi Sv. Đorđa, što mu je i jedini vid materijalne potpore u Prizrenu, navodi da je srećan jer se venčao u gradu u kome je rođen i crkvi u kojoj je kršten.

Mladenci svoju budućnost vide u tom gradu.

"Naravno da planiramo da nastavimo život u Prizrenu. Tu vidimo našu i budućnost naše dece", ističe Krstić.


U Dušanovom narodnom konaku u Sv. Arhangelima na kraju se zaigralo i zapevalo uz narodne srpske pesme praćene harmonikom i pesmom bogoslovaca, članova hora i gostiju.

Izvor: RTS

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva