:

:

TV Most

clock

Februar 19, 2018   12:05

0

256

Veliko interesovanje za hranu iz Srbije na sajmu u Dubaiju

Nacionalni štand Srbije na kojem, u organizaciji PKS i Razvojne agencije Srbije (84, RAS), ponudu predstavlja deset kompanija, bio je izuzetno posećen, a privrednici iz Srbije održali su i niz bilateralnih sastanaka sa predstavnicima vodećih trgovinskih lanaca u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.
Nacionalni štand Srbije posetio je šeik Hamdan Bin Rashid Al Maktoum koji je ministar finansija UAE, a kojeg je otpravnik poslova ambasade Srbije u UAE Miloš Perišić upoznao sa potencijalom srpske privrede u oblasti prehrambene industrije i mogućnostima saradnje sa kompanijama UAE.
Štand Srbije posetili su i predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Senad Mahmutović, državni sekretar i Nenad Katanić, pomoćnik ministra.
U okviru Nacionalnog štanda, u jednoj od glavnih hala Trade Centre Arena & Sheikh Saeed Halls, nastupaju: Yumis - Niš, Jaffa - Crvenka, Bahus - Paraćin, Agranela - Valjevo, Agropartner - Lučani, ITN Group i Master Fruits - Beograd, Jugprom - Leskovac, PIK - Bečej, Basket Zdravija Hrana Made By Hand - Golubinci.
Osim izlagača, PKS organizovala je posetu sajmu šest domaćih kompanija: Frueko, Sensa, ML Fruit Farm, Zlatiborac, Žitoprerada i Frikom.
Predstavnici kompanija iz Srbije posetili su Privrednu komoru Dubaija i upoznali se sa uslovima poslovanja u tom emiratu, posebno u oblasti sektora hrane i pića.
Privrednici iz Srbije održali su i bilateralne sastanke sa vodećim distributerima i maloprodajnim lancima u UAE kao što su: LuLu, Choithrams, Al Maya.
Sajam "Gulfood" je jedna od najvećih i najznačajnijih specijalizovanih izložbi prehrambene industrije u UAE, u okviru koje se organizuju susreti proizvođača, izvoznika, distributera i predstavnika vodećih maloprodajnih lanaca.
Očekuje se da će ove godine imati preko 90.000 posetilaca iz oko 100 zemalja koji imaju priliku da se upoznaju sa proizvodnim programom više od 5.000 izlagača u osam sektora.
Sajam traje do 22. februara.
Ukupna spoljnotrgovinska robna razmena Srbije i UAE iznosila je prošle godine 106,5 miliona dolara, prema podacima Republičkog zavoda za statistiku.
Srbija je u UAE izvezla robu u vrednosti od 91 milion dolara, a uvezla robu vrednu 15,6 miliona dolara.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva