:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 14, 2015   12:05

0

183

Veliki značaj pruge za Srbiju, Kinu i Mađarsku

"Tom prugom će Kina povezati Srbiju sa Evropskom unijom", rekao je predsednik Nikolić i dodao da je našoj zemlji saradnja sa kineskim prijateljima dragocena, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Predsednik Srbije je naglasio da je Kina dobrodošla da završi infrastrukturne projekte u Srbiji, da ulaže u proizvodnju i izrazio spremnost da se produbljivanje prijateljskih odnosa dve zemlje i dalje uspešno nastavi u svim oblastima.

"Živimo u izuzetno teškom vremenu, sukobi ne jenjavaju, terorizam uzima maha. Primer posvećenosti miru i saradnji su naše dve zemlje koje dugi niz godina ostvaruju bilateralne odnose pune razumevanja i iskrenog prijateljstva".

Predsednik Nikolić je podvukao da svoje iskustvo dva naroda baštine iz istorije velikih naroda i zato ne pravimo greške koje neki drugi, nažalost, prave.

"Lično ću se založiti da projekat izgradnje pruge Beograd -Budimpešta, u delu do mađarske granice bude izgrađen u roku", podvukao je predsednik Republike Srbije i dodao da ukoliko nastane bilo kakav problem, on mora biti rešen u samom startu.

Si Sianping zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine je zahvalio predsedniku na dobrodošlici i iskrenoj posvećenosti razvijanju prijateljstva dva naroda.

"Vi ste sa predsednikom Kine Si Đinpingom potisali sporazum o produbljivanju strateške saradnje i to se visoko ceni", naglasio je zamenik direktora Državnog komiteta za razvoj i reforme NR Kine.

On je posebno istakao lično zalaganje i posvećenost predsednika Nikolića razvoju prijateljskih odnosa dve zemlje i izrazio očekivanje da će se obim ekonomskih odnosa značajno povećati u narednom periodu, navedeno je u saopštenju.

Cilj kineske strane je da radovi na projektu izgradnje pruge Beograd -Budimpešta počnu u 2015. godini, a da se projekat realizuje za dve godine, podvukao je Si.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva