:

:

TV Most

clock

Februar 14, 2018   12:05

0

225

Veliki planovi Turističke organizacije Gračanice i za ovu godinu


Direktor TOG Boban Petrović gostujući u emisiji “Otvoreni studio” Radio Gračanice istakao je da je i više nego zadovoljan radom organizacije u prethodnom periodu, a da su rezultati vidljivi na terenu.


” Sumirajući rezultate došli smo do podataka da je broj turista koji je obišao našu opštinu u protekloj godini značajnije porastao. U 2017. godini broj turista je bio viši od 35.000 što znači da je za 30% veći od prethodne godine. Samo broj onih koji su obišli arheološko nalazište “Ulpijana” je 20.000, što sve govori u korist tome da opština Gračanica ima potencijala za razvoj turizma”, rekao je Petrović.


Nakon što su urađena istraživanja o stanju turizma u Gračanici, još jedan podatak koji govori u korist vidljivih pomaka u turističkom pogledu je porast broja noćenja u našim lokalnim ugostiteljskim objektima.


“U istraživanju su učestvovala 24 lokalna ugostitelja od ukupno 35, koliko je registrovano na našoj teritoriji. Prema informacijama koje smo dobili od njih, broj noćenja na godišnjem nivou za 2017. godinu iznosi 65.000. Još jedna značajna informacija vezana za ugostiteljstvo je da smo trenutno u pregovorima sa Swisscontact-om, a odnose se na projekat koji će dati šansu trenutno zaposlenim konobarima u našim ugostiteljskim objektima da se usavršavaju u ugostiteljskom pogledu, odnosno prođu kroz školu i program namenjem edukaciji ugostitelja. Prema našim očekivanjima broj onih koji će dobiti takvu šansu je 20 sa radnim iskustvom i još potencijalnih 20, a koji nemaju iskustva u konobarisanju, ali su zainteresovani za taj posao. S obzirom da pregovori još uvek traju, o tome ćemo imati više informacija u nekom narednom periodu”, rekao je Petrović.


Turistička organizacija Gračanice i ove godine učestvuje na sajmu turizma u Beogradu, gde će izložiti i predstaviti turističke ponude naše opštine.


Novina u programu “Šild” festivala, koji već treću godinu organizuje TOG, ove godine je širi program i broj učesnika. Ukoliko planovi ove organizacije urode plodom, naši meštani će ove godine gledati borbe vitezova iz Francuske, Mađarske, Hrvatske, a u planu je da gost bude i viking, vitez iz Danske.


Bogat program i veliki planovi za realizaciju TOG-a su povod da se već sada radujemo letnjim događajima u Gračanici.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva