:

:

TV Most

clock

Maj 16, 2018   12:05

0

106

Velike oluje na severoistoku SAD, poginulo pet osoba


Kako Ej-Bi-Si prenosi, oluje, poplave, grad, vetar jačine skoro 130 kilometara na čas zahvatili su SAD, a može doći i do pojave tornada.


U saveznoj državi Njujork poginula je 11-godišnja devojčica na koju je palo drvo usled oluje. Drvo je u padu povredilo i njenu majku.


U gradu Njuburgu drvo je palo na ženu dok je vozila. Ona je takođe kasnije preminula.


U Danberiju u saveznoj državi Konektikat, jedna osoba je poginula nakon što je drvo palo na kamion koji je vozila, četvrtu osobu je takođe usmrtilo drvo u Nju Ferfildu u Konektikatu, a 31-godišnji muškarac je poginuo nakon što je drvo smrskalo njegovo vozilo u Pokonosu.


U Pensilvaniji, Njujorku, Nju Džersiju i Konektikatu juče nisu imali struju.


Nacionalna meteorološka služba primila je više od 100 izveštaja o velikim vremenskim nepogodama ubrzo nakon šest časova posle podne u kojima je pisalo da će padati i grad veličine bejzbol loptice i da će vetar duvati jačinom do 130 kilometara na čas.


Iako se oluja velikom brzinom kreće ka istoku SAD, upozorenja na teške vremenske uslove ostaju na snazi u području od Vašingtona do Filadelfije i od Njujorka do Bostona.


Upozorenja na novi talas poplava izdata su za područje Vašingtona i Baltimora.


Zbog ovakvih vremenskih uslova obustavljen je rad jedne od najprometnijih železničkih linija na severoistoku, a sve linije metroa na severu su obustavljene zbog srušenog drveća, što je danas dovelo do velike pometnje u saobraćaju na železničkoj stanici "Grand Central Terminal" u Njujorku, gde su se zaglavile hiljade ljudi.


Vremenski uslovi u Njuburgu su bili toliko loši da je grad zatvorio sve puteve zbog neprohodnosti, a u Brukfildu u Konektikatu je proglašena "katastrofa u gradu" upozoravajući ljude da ostanu u svojim kućama.


Upozorenje na tornado je izdato za severni deo države Njujork, posebno za region Hadson, za severoistočnu Pensilvaniju, zapadni deo Konektikata, Masačusets i južni Vermont, kao i upozorenje na grad i vetrove jačine do 130 km na čas.


Kako ABC navodi, teški pljuskovi se očekuju i na jugoistoku SAD u narednih nekoliko dana, a tokom cele sedmice su moguće poplave.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva