:

:

TV Most

clock

Septembar 23, 2017   12:05

0

117

Većina Britanaca bi danas, ipak, da ostane u EU


To pokazuju rezultati najnovije ankete, koja je sprovedena u danu u kojem je britanska premijerka Tereza Mej održala govor o odnosima te zemlje i Unije nakon Bregzita.



Anketu su juče sproveli britanski "Indipendent" i institut BMG Riserč (BMG Researć), uoči početka govora premijerke Mej u Firenci. 



"Rezultati istraživanja pokazuju da većina Britanaca sada smatra da bi zemlja trebalo da ostane u EU, nakon što su višenedeljni zastoj u pregovorima sa Briselom i podele u britanskoj vladi izneli na videlo svu kompleksnost istupanja", navodi londonski list. 



Najnovije istraživanje javnog mnjenja, sprovedeno među više od 1.400 odraslih Britanaca, pokazuje da 52 odsto ispitanika podržava ostanak zemlje u sastavu Unije, dok je 48 odsto njih za izlazak iz tog bloka. 



"Indipendent" konstatuje da je porastao broj Britanaca koji su ipak za ostanak u EU, jer je pre dva meseca, prema istraživanju tada sprovedenom, 50 odsto ispitanika bilo za ostanak, a isto toliko procenat je bio za povlačenje iz EU. 



Francuski "Ekspres" ocenjuje da su višemesečni složeni i neuspešni pregovori pokolebali Britance i naveli ih da se zapitaju da nisu možda pogrešili kada su na referendumu u junu prošle godine glasali za napuštanje EU.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva