:

:

TV Most

clock

Februar 26, 2015   08:12

0

313

Večeras premijera filma Bićemo prvaci sveta

Producent Intermidia Netvork je zbog velikog interesovanja publike uveo i dodatnu projekciju (u 17,30 sati), a od 27. februara film će biti na repertoaru svih bioskopa u Srbiji, u distribuciji Megakoma.

Kao gosti na beogradskoj premijeri očekuju se junaci ovog filma - legendarni igrači Bora Stanković, Dragan Kapičcić, Ivo Daneu, Petar Skansi, Rato Tvrdić, Nikola Plećaš, kao i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić koji je pomogao realizaciju tog značajnog projekta.

Igrani film obuhvata dramu, istoriju i sport kroz priču dugu četvrt veka - od osnivanja KK Crvena zvezda, posle Drugog svetskog rata do pobede nacionalne reprezentacije u odlučujućoj utakmici protiv amerčke ekipe i osvajanja zlatne medalje na Svetskom prvenstvu u Ljubljani 1970. godine.

Kako je izjavio Šimunec, glavni motiv bila je "potreba da se napravi film o dobrim, hrabrim ljudima, koji istovremeno nudi spektakl i pozitivnu poruku".

U fokusu su Nebojša Popović, koji je kao prvi među jednakima pokrenuo košarkaški bum u bivšoj Jugoslaviji, Radomir Šaper - predsednik Košarkaškog saveza Jugoslavije, Bora Stanković koji je bio prvi čovek FIBA i Aleksandar Nikolić - tvorac Yu košarkaške škole, koji je uspostavio specifičnu filozofiju košarke.

Glavne uloge igraju Strahinja Blažić, Miloš Biković, Aleksandar Radojičić i Marko Janketić.

U velikoj glumačkoj ekipi iz Srbije, Hrvatske, Slovenije i Makedonije su Leon Lučev, Iva Babić, Nebojša Dugalić, Sergej Trifunović, Jure Henigman, Goran Bogdan, Katarina Čas, Tamara Dragičević, Nina Janković, Stefan Kapičić, Igor Kovač, Robert Kurbaša, Krešimir Petar Ćosić, Lazar Ristovski, Radovan Vujović, Toni Mihajlovski...

Specijalni gost je slavni američki glumac Džon Sevidž ("Lovac na jelene", "Kosa") u ulozi Vilijama Džonsa, jednog od osnivača Svetske košarkaške federacije FIBA.

Scenario potpisuju Nebojša Romčević, Goran Svilačić i Gordan Mihić.

Producent Intermidia Netvork poznat je po hit filmovima i seriji o počecima fudbala kod nas, Montevideo. Novi film je rađen u manjinskoj koprodukciji sa partnerima "Kinorama" iz Hrvatske i "Perfo" iz Slovenije i sniman je na lokacijama u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji i Makedoniji.

Producenti su Dejan Petrović i Zvonimir Šimunec.

Direktor fotografije je Milan Tvrdišić, muziku je radio Zoran Kiki Lesandrić, montažu Andrija Zafranović, scenografiju Jelena Sopić, kostim Dragica Laušević, kompjutersku animaciju Nebojša Rogić, dzajn zvuka Velibor Hajduković.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva