:

:

TV Most

clock

Maj 19, 2018   12:05

0

107

Večeras počinje 15. Noć muzeja


Najraznovrsniji program očekuje posetioce u Beogradu, gde će na 62 lokacije svoja vrata otvoriti brojni muzeji, galerije i kulturne institucije, saopštili su organizatori.


 


Otvaranje novih prostora i vraćanje iz zaborava starih beogradskih dragulja, pričanje neispričanih priča i upoznavanje sa novim, intrigantnim delima savremene umetnosti obeležiće i ovogodišnju Noć muzeja u Beogradu.


Sa posebnom pažnjom osmišljena je i Dečja tura kako bi za najmlađi posetioci na zanimljiv način ušetali u svet kulture i umetnosti. Organizatori manifestacije preporučuju raniji polazak u gradsku šetnju, sa osmehom na licu, udobnom obućom i prepuštanjem nezaboravnoj avanturi magične majske večeri, navodi se u saopštenju.


 


Sve lokacije su grupisane u sedam gradskih zona i osam različitih tematskih tura, kako bi svi posetioci mogli na što jednostavniji način da se snađu kroz ovogodišnju Noć muzeja i da u zavisnosti od svojih afiniteta uživaju u bogatom programu.


 


Za tu svrhu posebno je osmišljen i servis Moja staza <https://www.nocmuzeja.rs/Pomoc/Kako-da-kreiram-svoju-stazu> koji posetiocima omogućava osmišljavanje jedinstvenih tura sa odabranim sadržajima.


 


Kreirana lista može biti podeljena sa prijateljima na društvenim mrežama ili odštampana kao lični podsetnik.


 


Sva dešavanja traju od 17 časova do sat iza ponoći izuzev Dečje ture o kojoj se može saznati na sajtu <https://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Beograd/(tag)/decja> (17-21), kao i određenih koncerata, performansa, vođenih tura... Celokupna satnica ovih dešavanja dostupna je na sajtu Noći muzeja https://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Beograd>.


 


Ulaznice za sva dešavanja u Noći muzeja mogu da se kupe po ceni od 450 dinara na svim prodajnim mestima Eventima.


 


Ulaznica za Noć muzeja obezbeđuje ulazak na sve beogradske lokacije, a deca do pet godina starosti, uz pratnju roditelja ili staratelja, ulaze besplatno.


 


Uz tradicionalnu podršku Sekretarijata za javni prevoz, karta Noći muzeja važi kao vozna isprava u Beogradu na svim linijama javnog prevoza 19. maja od 16 časova pa sve do ponoći. Ulaznica za Noć muzeja donosi i određene pogodnosti, o kojima se može saznati na sajtu<https://www.nocmuzeja.rs/Gradovi/Beograd/Pogodnosti-uz-kartu-za-Noc-muzeja> .


 


Noć muzeja, koja se održava pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Srbiji, predstavlja jedinstven kulturni spektakl u više od 120 gradova širom sveta, među kojima je od 2005. godine i Beograd.


 


Kanal Viasat History je, devetu godinu zaredom, ponosni nacionalni sponzor manifestacije "Noć muzeja".

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva