:

:

TV Most

clock

Septembar 09, 2017   12:05

0

157

Veće plate i stanovi za 30.000 pripadnika VS, MUP-a, BIA

Vučić je novinarima u Skupštini Srbije rekao da sada postoje uslovi, jer su gradovi, pre svega Beograd i Novi Sad, ali i Niš, smanjili dugove, što će omogućiti gradnju stanova za pripadnike vojske, policije i BIA.

"U toku su razgovori s vladom i Ministarstvom odbrane da najmanje za oko 30.000 pripadnika vojske, policije i BIA u narednim godinama bude rešeno strambeno pitanje. Za nekih tridesetak dana ćemo se pojaviti u javnosti, verujem premijerka Ana Brnabić, ministar Aleksandar Vulin, a možda i ja, s programom kojim bismo pokazali kako mislimo da rešavamo to pitanje", poručio je predsednik Srbije.

Na pitanje novinara o tvrdnjama da su navodi o povećanju plata vojnika i policajaca samo priče, kao što ga ni do sada nije bilo, Vučić je rekao da ne zna kako bi to komentarisao, osim da podseti da su njihova primanja povećana od 1. januara ove godine.

Takve navode pripisao je onima koji su poslednjih godina ostali bez "naslednih privilegija", i hteli bi da se vrate, zbog privilegija, a ne nekog programa i boljitka građana.

O Vojsci i njenim pripadnicima država vodi računa, kaže, u svim aspektima, pa i o unapređenju opremljenosti i kapaciteta sistema odbrane.

"Vidimo da se svi u regionu naoružavaju, nije nam lako da to pratimo, ali nećemo zaostajati. Građani Srbije moraju biti sigurni", rekao je predsednik Srbije.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva