:

:

TV Most

Foto: rts.rs

clock

Mart 26, 2015   12:05

0

142

"Veće plate i penzije ne pre 2017."

"Rezultati jesu nešto bolji od planiranih, ali ne značajno, i tokom godine lako mogu da se pogoršaju tako da budu na nivou planiranih", rekao je Arsić agenciji Beta.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će sa predstavnicima Međunarodnog monetarnog fonda narednih dana razgovarati o mogućem povećanju plata i penzija ove godine, navodeći da su rezultati takvi da ima novca da se to priušti.

"Ako bi se išlo na korekciju plata i penzija, to ne bi trebalo nikako pre 2017. godine. Možda bi u narednoj godini imalo smisla dati neku jednokratnu pomoć za delove javnog sektora koji je najviše ugrožen", ocenio je Arsić.

Prema njegovoj oceni, nije kredibilno tražiti revidiranje mesec dana posle potpisivanja sporazuma sa MMF.

"Traži se ozbiljno revidiranje sporazuma, a vrlo je verovatno da nećemo ispuniti neke elemenete koji se odnose na restrukturiranje javnih preduzeća i na privatizaciju", ukazao je Arsić.

Kako je precizirao, deficit je u prva dva meseca ove godine bio "prividno" nizak zbog delovanja nekih privremenih faktora, kao što su dividende koje su neka javna preduzeća uplatila u budžet Srbije i faktora kao što su niske javne investicije.

"Kada bi se ti faktori isključili, onda deficit ne bi bio toliko nizak. Verovatno je MMF postavio relativno visoku granicu za prvi kvartal da bi lakše prošli prvu kontrolu", zaključio je Arsić.

Izvor: B 92

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva