Vesti
Veče Milene Dravić na "Danima komedije"

21:51, 22.03.2018

|

Izvor: RTS

U Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević" u Jagodini, u okviru pratećeg programa Pozorišnog festivala "Dana komedije", koji se održava u Jagodini od 20. do 27.marta, večeras je prestavljen portret, monografija i dokumentarni film o proslavljenoj srpskoj glumica Milena Dravić.


Glumica nije prisustovala a u pismu "festivalu i Jagodincima" koje "iskreno, srdačno i toplo pozdravlja" je napisala: "Volela bih da sam sa vama, ali nisma trenutno u mogućnosti".
"Biće sve dobro, nadam se, pa ćemo se, verujem i ponovo sresti. Lepa me sećanja vežu za vaš festival a 'Ćuran' mi je posebno draga nagrada, između ostalog jer je za komediju", istakla je pismu Milena Dravić."Možda bih slobodno mogla reći, najozbiljnije, njeno visočanstvo, komediju žanr kome sam posvetila dobar deo karijere", napisala je velika glumica.Portret Dravićeve, dobitnice "Dobričinog prestena" i "Zlatnog ćurana" za životno delo, najvišeg priznanja "Dana komedije" , predstavili su autor knjige "Monografija Milena Dravić", Tatjana Nježić i pozortišni kritičar Aleksandar Milosavljević.Program je vodila urednica kulturnog perograma Kulturnog centra Zorica Stojinović.U okviru razgovora o srpskoj glumici, prikazan je dokumentarni film "Mali film o velikoj Mileni", autora i reditelja Miloša Radovića.Izuzetno veliki interes je vladao za taj događaj.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design