:

:

TV Most

clock

Mart 05, 2015   12:05

0

263

Veća zaštita i sigurnost za komunalne radnike

Taj ugovor će zaštiti radnike i obezbediti sigurnost u poslu kojim se bave, kazala je Mihajlović, dodajući da se radi na izmenama Zakona o komunalnim delatnosti kako bi se ta oblast vrlo jasno uredila, a preduzeća bila efikasnija.

"Mi kao vlada želimo da napravimo jasna pravila igre za radnike, državu i preduzeća i ovakav komunalni ugovor je veoma značajan, budući da ga većina komunalnih preduzeća nije imala u prethodnom periodu", kazala je Mihajlović u Vladi Srbije.

Ona je objasnila da će izmene Zakona o komunalnoj delatnosti urediti i odnose lokalne samouprave prema komunalnim preduzećima, a koje su se, prema njenim rečima, vrlo često ponašale kao "maćeha" prema njima u prethodnom periodu.

"Mislim na cene komunalnih usluga koje jesu ili nisu odobravale... Te cene su vrlo često bile potpuno neodržive", dodala je Mihajlović.

Predstavnik Sindikata zaposlenih u komunalno-saobraćajnim delatnostima Milan Grujić istakao je da je ovo veliki dan za 70.000 zaposlenih komunalnih radnika, pre svega zbog činjenice da u poslednjih 20 godina nisu imali nijedan akt koji reguliše minimum njihovih prava i obaveza.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva