:

:

TV Most

clock

Mart 11, 2015   12:05

0

192

Veća poseta mladih sajmu zapošljavanja u Beogradu

Oko 2.000 mladih ostavilo je i svoj CV u elektronskim bazama podataka kompanija koje učestvuju na tom sajmu, rekla je Biljana Kecman iz izvršnog odbora za makreting i PR studentske organizacije AISEC Ekonomskog fakulteta.

Ona je za Tanjug rekla da je ove godine u odnosu na prošlu primetna veća zainteresovanost studenata, ali i kompanija za učešće na sajmu.

"Odziv kompanija i studenata je sada veći nego pre", rekla je ona i dodala da će kompanije u narednih godinu dana u svojim elektronskim bazama imati pristup radnim biografijama studenata koji žele da se zaposle ili steknu praksu i da će moći da ih kontaktiraju.

Studenti i mladi koji su nezaposleni tokom dvodnevnog sajma, koji se završava danas, imali su priliku da upoznaju potencijalne poslodavce i informišu se podobnije o uslovima rada u kompanijama koje učestvuju na projektu, navodi Kecman.

Neke od kompanija sa čijim radom su mogli da se upoznaju su Delez (84, Delhaize) Srbija, Metro, Hemofarm, Sberbanka, Hajneken (84, Heineken), kao i čuvena velika četvorka revizorskih kuća - Prajsvoterhaus Kuper (84, PwC), Dilojt (84, Deloitte), Ernst i Jang (84, EY), KPMG.

Takođe, studenti imaju priliku da se upoznaju sa "Global Talent" programom stručnih plaćenih praksi u inostranstvu, koji pruža priliku rada u struci, primenu znanja stečenog na fakultetu i preduzimanje prvih koraka u budućoj karijeri, navela je ona.

Kecman je rekla i da su studenti na ovom sjamu, koji se održava 21. put zaredom imali mogućnost da se upoznaju sa budućim potencijalnim poslodavcima i vide šta se od njih očekuje i kakvo iskustvo mogu da steknu.

Ona je navela podatak da je prethodne godine 10 odsto mladih koji su učestvovali na sajmu i ostavilo CV dobilo posao ili mogućnost prakse preko Sajma zapošljavanja "Career Days".

Kecman je pozvala studente da posete sajt www.careerdays.rs gde takođe mogu da ostave svoj CV.

Direktor "Hemofarma" Roland Zelinger predstavio je studentima na radionici u okviru sajma sektore i način rada u toj kompaniji. On je ukazao da su i ranije, dok je on studirao ovakvi sajmovi omogućavali studentima da steknu uvid šta kompanija može da im ponudi i da se upoznaju sa načinom njenog rada.

Kako je kazao, veoma je važno da mladi sagledaju šta se od njih očekuje, u pogledu timskog rada, i drugih načina poslovanja koje poslodavac od njih očekuje.

Sajam je organizovala AISEC lokalna kancelarija na Ekonomskom fakultetu u Beogradu. AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno-odgovornih projekata.

Ta mreža je prisutna u više od 120 zemalja sveta i predstavlja najveću organizaciju koju vode studenti.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva