:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2016   12:05

0

142

Već vidljivi rezultati saradnje sa Rusijom

On je, povodom zasedanja Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Srbije i Ruske Federacije, rekao Tanjugu da je sastanak pokazao da postoji veliko interesovanje industrije autodelova iz Rusije da dobar deo proizvodnje iz Turske prebace u Srbiju.

"Trenutno radimo sa tri velike fabrike sa kojima ćemo posećivati razne moguće dobavljače i potencijalna mesta proizvodnje u Srbiji, u cilju mogućeg dolaska i prebacivanja proizvodnje, što bi bilo veoma važno za Srbiju", objasnio je Čadež.

Takođe je ukazao i na interes za dalje unapređenje saradnje u prehrambrenoj industriji.

Čadež je ukazao da vlada veliki interes ruskih kompanija da u Srbiji uspostave saradnju, ali što je veoma bitno i interes srpskih kompanija da ulažu u Rusiji.

Prema njegovim rečima, jedna velika srpska kompanija trenutno je u pregovorima da otvori proizvodni pogon u jednoj ruskoj oblasti za proizvodnju sokova i dečije hrane.

On je istakao da to pokazuje da se već vide konkretni rezultati međudržavnih ugovora i komisija.

Čadež je takođe ukazao da je bio dobar sastanak i Uprave za veterinu, pošto su postignuti značajni rezultati, razjašnjenje mnoge stvari što će olakšati srpskim proizvođačima da izađu na rusko tržište.

PKS, kako je dodao, aktivno radi na formiranju logističko-distributivnih centara za plasman poljoprivredno prehrambenih proizvoda u Ruskoj Federaciji, koji treba da okupe velike proizvođače, ali i da malim i srednjim preduzećima otvori vrata za izvoz u Rusiju.

Čadež je istakao da se razgovaralo i o transportnim putevima, o načinima za smanjenje transportnih troškova, pri čemu se najviše pominjao Dunav.

"To je dobra perspektiva da se obezbedi stabilan, konstantan, isplativ transportni pravac“, uveren je on.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva