:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   12:05

0

194

Važna politička stabilnost, Srbija sve poštovanija

"To je ono o čemu smo govorili svuda. Dakle politička i ekonomska stabilnost, nizak deficit. To su stvari za koje su čuli i ovde u SAD. I kada na ručku sa ITI dobijete aplauz samo zbog svoje iskrenosti i zbog rezultata koje su i oni mogli da vide, onda znate da u SAD to neko ume da ceni", rekao je Vučić.

Mislim da je Srbija sve poštovanija, ponosan sam na tu činjenicu, a kada dobijete ovakav tretman u SAD onda mislim da Srbija može da računa na daleko bolju budućnost, poručio je Vučić.

Vučić je u Vašingtonu danas razgovarao sa predstavnicima Majkrosofta, Dženeral Ilektrika, Friporta, En-Si-Ara i drugih kompanija.

Kako je rekao, svi sastanci su bili veoma dobri, puni energije i zainteresovanosti sa obe strane.

"Ovde u Majkrosoftu smo bili najsrdačnije primljeni. Oni imaju već 150 zaposlenih u našoj zemlji, a razgovarali smo o povećanju njihovih kapaciteta, ali i ujedinjava našeg sistema - centralne vlade, opština, pokrajine. Gledali smo kako da preskočimo jednu generaciju koju smo uspeli da izgubimo i uđemo u novi vek - da sve što smo izgubili na najbrzi mogući način pokušamo da nadoknadimo", rekao je premijer.

Vučić je dodao i da je ponosan na to šta su neki Srbi učinili u Americi, posebno istakavši doprinos Marije Živanović koja je donela 1.400 radnih mesta mladim ljudima u En-Si-Ar u Beogradu.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva