:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

116

"Vazduh u BG nije zagađen, zatvorite prozore ako treba"

Zavod je to saopštio povodom neprijatnog mirisa koji danima dopire sa deponije u Vinči.

Prema navodima Zavoda, na 24 merna mesta neprekidno se prati koncentracija zagađujućih materija u vazduhu, a posebno se obraća pažnja na požar u Vinči.

"Posebna pažnja usmerena je na naselja Lešće, Višnjička banja, Višnjica, Rospi ćuprija, Karaburma, Krnjača, Kotež, Borča, Mirijevo, Zvezdara, ali i na ostale delove grada koji mogu biti pod uticajem, čak iako se nalaze na značajnoj udaljenosti od deponije, jer meteorološki uslovi, naročito noću i u ranim jutarnjim satima, pogoduju širenju zagađujućih materija na veće udaljenosti", kaže se u saopštenju Zavoda.

Dodaje se i da do sada preduzete mere za suzbijanje dima sa deponije Vinča nisu dale rezultate koji bi uticali na poboljšanje kvaliteta vazduha na pojedinim lokacijama.

Građanima se savetuje da se kada osete neprijatan miris povuku u zatvoreni prostor i zatvore prozore. Takve preporuke se naročito odnose na decu, starije osobe, trudnice, dojilje i osobe sa hroničnim bolestima.

"U skladu sa poslednjim rezultatima, praćenjem razvoja situacije i informacijama dobijenim od građana, Gradski zavod za javno zdravlje konstantno prati situaciju i planira dalje korake", zaključuje se u saopštenju.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva