:

:

TV Most

clock

Avgust 01, 2015   12:05

0

136

Vaučeri za odmor i naredne godine

Manifestaciju organizovanu sa ciljem da se predstave turistički potencijali Grada Kruševca i Rasinskog okruga, ministar je ocenio kao uspešnu "jer takve manifestacije promovišu udruživanje svega što Srbija ima u turističkom pogledu".

On je rekao da je to dobar primer kako da sve opštine Okruga udruže ono najbolje što imaju, te da na tome treba praviti priču koja će sve to oblikovati kao jedan zajednički turistički proizvod koji će biti najbolja reporuka za potencijalne turiste, prenosi Fonet.

Kako je rekao, Kruševac bi svoj turistički razvoj trebalo da bazira na kulturnom i zdravstvenom turizmu i da će ministarstvo u tom pogledu ovom Gradu pružiti svu neophodnu pomoć.

"Juče smo doneli odluku da podržimo projekat izgradnje turističke signalizacije u Gradu Kruševcu. Vrednost tog projekta je 4,5 miliona dinara , što je samo početak onoga što ozbiljno nameravamo da učinimo u ovom Gradu" rekao je Ljajić.

"Ne morate imati more da bi bili ozbiljna turistička zemlja, a Srbija sa potencijalima koje ima u oblasti turizma može da računa na mnogo veće prihode nego što je to sada slučaj", rekao je Ljajić.

Država i ministarstvo i naredne godine će promovisati domaći turizam, izdavati vaučere za sve one koji žele da borave u domaćim turističkim destinacijama, i podržati agencije koje dovode strane goste i strane turiste, rekeo je on.

Ljajić je istakao da je Srbija jedna od retkih zemalja koja godinama beleži dvocifren rast broja turista.

U kruševačkoj opštini, pozivu mnistarstva da se uključe u akciju koja bi trebalo da stimuliše građane da letuju u Srbiji odazvala su se dva hotela u Gradu, kao i Specijalna bolnica "Ribarska Banja".

Do danas, Ribarska Banja je izdala 166 rezervacija za boravak uz korišćenje vaučera.

Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva