Vesti
Vatrogasci se i dalje bore sa požarom u Vinči

17:46, 19.05.2017

|

Izvor: RTS

Požar na deponiji u Vinči još nije ugašen. Bez obzira na neprijatne mirise koji se ceo dan osećaju u gradu, nema opasnosti po zdravlje, tvrde u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Tamo su i dalje vatrogasci, i ekipe gradskog zavoda.
Foto: blic.rs
Do mesta gde je juče izbio požar na deponiji u Vinči, ekipa RTS-a probila se kroz gotovo neprozirnu zavesu od dima koja se sa deponije širi uzvodno Dunavom prema prema gradu.

Ekipe gradskog zavoda za javno zdravlje od jutros neprestano kontrolišu da li i koliko štetnih materija ima u vazduhu ali i u naseljima ka kojima se dim širi.

Lekari, ipak, savetuju građane da izbegavaju da duže borave na otvorenom, posebno u naseljima u koje vetar nosi dim sa deponije u Vinči.

Požar koji je zahvatio prostor od oko dva hekrara, izbio je na dubini od nekoliko metara i nemoguće ga je ugasiti klasičnim metodama tako da se pored vatrogasnih ekipa koje su tu sve vreme, i mehanizacijom nanose slojevi zemlje.

Gašenje požara moglo bi potrajati od nekoliko sati do nekolika dana, rečeno nam je u MUP-u. Ukoliko se ostvari vremenska prognoza i padne kiša to će znatno olakšati posao oko gašenja.

Grad je pokrenuo projekat sanacije deponije, kroz projekat javno-privatnog partnerstva, a dok se to ne desi ovakve situacije teško je sprečiti.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design