:

:

TV Most

clock

Jul 21, 2017   12:05

0

132

Vatrogasci molitvom pružili podršku povređenom kolegi

Vatrogasci, deo njih u uniformama, okupili su se na Trgu Slavija i mirnom šetnjom, a zatim i molitvom podržali povređenog Rmuša. Nisu se obraćali medijima niti davali izjave.

Načelnik sektora za vanredne situacije Predrag Marić ranije danas je rekao da je oko 100 pripadnika tog Sektora dalo krv za teško povređenog kolegu, Milana Rmuša i najavio i prikupljanje novčanih sredstava za potrebe njegovog daljeg lečenja i eventualnog presađivanja kože.

Kako je rekao Sektor za vanredne situacije MUP-a smatra da je degutantna politizacija nesrećenog slučaja teško povređenog vatrogasca Rmuša i istakao da pažnja u ovom trenutku mora biti usmerena isključivo na njegov što brži oporavak.

On je zahvalio načelniku VMA kao i svim doktorima te ustanove, na požrtvovanosti, kako u slučaju Milana Rmuša, tako i drugih kolega.

Oglasio se i Sindikat vatrogasaca Srbije koji je poručio da večerašnja šetnja i zatim moitva nisu nikakav protest već podrška kolegi.

Kako kažu, morali su da se oglase i demantuju sve koji ih zovu i optužuju da Sindikat vatrogasaca Srbije organizuje nekakav protest u Beogradu.

"Naime, radi se o tome da su nas jutros kolege iz Beograda nazvale i zamolile da objavimo vest da se planira skup vatrogasaca koji bi hteli jednom mirnom šetnjom da odu do Hrama Svetog Save i zajednički se pomole za povređenog kolegu Milana Rmuša", rečeno je u saopštenju.

Kako kažu, pozvali su kolege, da se priključe večerašnjoj šetnji koju su organizovale kolege vatrogasci-spasioci iz Beograda, ništa više od toga, "a da li je neko zloupotrebio ovu informaciju za neke druge potrebe...to zaista ne znamo i ne želimo u tome da učestvujemo".

"Sindikat vatrogasaca Srbije ne stoji iza bilo kakvog protesta o kome se govori i to neka bude jasno svima", zaključeno je u saopšetnju.

Ranije danas Pokret slobodnih građana pozvao je da se dođe na Slaviju kako bi se pokazala solidarnost sa vatrogascima.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva