:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Avgust 01, 2018   13:36

0

333

Vatrogasci dobijaju nova vozila domaće proizvodnje


Na jednom vatrogasnom vozilu u toku su završne provere, dva su već gotova i čekaju isporuku Sektoru za vanredne situacije. Do kraja godine biće isporučeno ukupno 18 cisterni.



"To za vatrogasce znači da mogu da na jednoj bezbednoj udaljenosti gase požare. Ovde su vitla od 60 metara creva, ima i dopunskih creva, tako da na jednoj bezbednoj udaljenosti može da ugasi sve vrste požara na otvorenom, da li su to livade, šume, rastinje", objašnjava Budimir Petronijević, glavni projektant vozila "Vatrosprema".



Fabrika u Smederevskoj Palanci pravi specijalizovana vozila već sedam decenija. Godišnje proizvede do 50 složenih vozila, uglavnom za izvoz, a vozila za MUP prvi su posao za našu državu posle osam godina.



"Pre mesec dana je bila njihova komisija ovde, nešto izuzetno pohvalno smo čuli sa njihove strane. Izuzetno visok kvalitet rada i to je ono što moramo da negujemo u Srbiji", ističe Dragiša Marinković, direktor "Vatrosprema".



Ministarstvu odbrane već su donirali 311 aparata za kolektivnu dekontaminaciju. Od nove godine, za isto Ministarstvo, repariraće 60 vojnih vozila Tehničko-remontnog zavoda Čačak. 


Izvor: RTS

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva