:

:

TV Most

clock

Avgust 31, 2015   12:05

0

125

Vasić:Spremamo dokaze za odbranu Slobodana Gavrića

Vasić je podsetio na to da je predmet Gavrić počeo sa radom, da je održano jedno pripremno ročište, a da se za oko mesec dana očekuje drugo.

Slobodan Gavrić optužen je za pripremu terorističkih dela protiv ustavnog poretka Kosova.

Gavrić je uhapšen 26. decembra prošle godine u prištinskom naselju Dragodan, kada je u njegovom automobilu pronađeno oko 12 kilograma supstance za eksploziv, koju je, navodno nameravao da proda.

„Ja trenutno pripremam nešto od dokaza za koje smatram da bi trebalo da se nađu na glavnom pretresu. Do kraja septembra znaćemo šta ćemo tačno od tih dokaza imati“, rekao je Vasić za RTV Kim.

Kada je reč o slučaju penzionisanog pukovnika MUP-a Srbije Dragoljuba Delibašića, a čiji je slučaj povezan sa optužbom još četvorice Srba uključujući Olivera Ivanovića, Vasić ističe da se nada da će do kraja godine biti doneta prvostepena presuda.

„Do sada su saslušani svi krunski svedoci koje je predložilo tužilaštvo, a za septembar mesec je ostalo još nešto tužiočevih svedoka i u oktobru počinjemo sa saslušavanjem svedoka koje je predložila odbrana. Nadam se da će u novembru ili decembru biti doneta prvostepena presuda“, rekao je Vasić.

On je dodao da je odbrana spremila svoje svedoke, a da ih u slučaju Dragoljuba Delibašića ima osam i da su oni „te kritične noći bili uz njega i mogu da potvrde njegov alibi“.

Izvor: Radio KIM

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva