:

:

TV Most

Foto: RTS

clock

April 30, 2015   12:05

0

231

Varničenje u EPS-u zbog Elektrovojvodine

Vlada Vojvodine ukazuje da je "Elektovojvodina" od strateškog značaja za pokrajinu i sigurno snabdevanje strujom svih potrošača.

Pokrajinska vlada insistira na realizaciji zaključaka Skupštine Vojvodine od 14. decembra 2012. godine, kojima se, između ostalog, traži da "Elektrovojvodina" zadrži status privrednog društva.

I Liga socijaldemokrata Vojvodine u republičkom parlametu usprotivila se gašenju "Elektrovojvodine", jer je to, kažu, najuspešnije privredno društvo u sklopu EPS-a.

"To javno preduzeće se ukida i pripaja Elektroprivredi Srbije, nešto što su građani Vojvodine i privreda Vojvodine stvarali 60 godina", ističe Đorđe Stojšić iz LSV-a.

Direktor EPS-a se slaže da je "Elektrovojvodina" imala najbolje rezultate od distribucija i da će upravo novo preduzeće raditi po tom modelu.

Generalni direktor EPS-a Aleksandar Obradović kaže da nije tačno da će doći do gašenja radnih mesta.

Nije tačno da dolazi do otimanja imovine iz Elektrovojvodine i nije tačno da će doći do gašenja velikog broja radnih mesta u Elektrovojvodini. Sva ona imovina u Elektrovojvodini i dalje će biti na istom mestu, a svi zaposleni će i dalje obavljati svoje dužnosti. Mi imamo za cilj da Elektroprivreda Srbije postane jedan efikasniji sistem a naša obaveza prema svim građanima Srbije je da nivo usluge bude isti na celoj teritoriji, ističe Obradović.

EPS je rezove počeo od svoje centrale i od prvog maja više nema direkcija, a smanjen je i broj direktorskih fotelja za 43. Računa se da će reorganizacija "Elektroprivredi" doneti uštede od 36 miliona evra godišnje.

Predsednik poslaničke grupe SNS u Skupštini Vojvodine Predrag Matejin izjavio je da je odluka o pokretanju statusne promene u okviru Elektroprivrede Srbije ekonomski motivisana, jer je ekonomski interes mnogo važniji od političkog, prenosi Tanjug.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva