Vesti
Vansi erports: Jedan od ciljeva poboljšanje uslova rada "Nikole Tesle"

18:02, 07.01.2018

|

Izvor: RTS

Kompanija "Vansi erports", četvrti najveći aerodromski operater u svetu, koja je izabrana za koncesionara beogradskog aerodroma "Nikola Tesla", u prvom javnom saopštenju ističe da Ugovor o koncesiji na 25 godina obuhvata finansiranje, upravljanje, održavanje, proširenje i nadogradnja postojećeg aerodromskog terminala i poletno-sletne staze.


Kao koncesionar, francuska kompanija navodi da je jedan od ciljeva poboljšanje uslova rada aerodroma Nikola Tesla, kako bi se omogućilo "Er Srbiji" da ponudi nove letove na dužim rutama kao deo svoje glavne strategije.
Iz kompanije ističu da će se raditi i na povećanju saobraćaja i povezanosti aerodroma, u skladu sa jakim potencijalom ekonomskog rasta Srbije.Glavni izvršni direktor "Vansi koncesija" i predsednik "Vansi erportsa", Nikola Notbaer ističe da dobijanje koncesije označava novu fazu ekspanzije Vansi aerodroma van Francuske."Aerodrom Nikola Tesla služiće kao sedište kompanije u centralnoj i istočnoj Evropi, regiji u kojoj 'Vansi erports' do sada nije poslovao", naveo je Notbaer."Vansi erports" je deo "Vansi grupe", koji zapošljava više od 180.000 ljudi širom 110 zemalja sa 38,1 milijardi evra prihoda tokom 2016. godine.Francuska kompanija spada pet najvećih aerodromskih operatera na svetu, sa ukupno 35 aerodroma i prometom od oko 150 miliona putnika u 2017. godini – 12 u Francuskoj, deset u Portugaliji, šest u Dominikanskoj Republici, tri u Kambodži, dva u Japanu i po jednim u Čileu i Brazilu.Za "Vansi erports" radi 11.000 ljudi, a u 2016. je ostvarila bruto prihod od 2,7 milijardi evra, od čega je konsolidovani prihod iznosio 1,05 milijardi.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design