:

:

TV Most

clock

Januar 12, 2018   12:05

0

140

Vanredna kontrola na Ibarskoj magistrali


"Očekujem od izvođača da u najkraćem roku postupe po nalogu inspektora i učine sve da izvođenje radova ne utiče na bezbednost saobraćaja, a od 'Puteva Srbije' da pojačaju održavanje signalizacije na Ibarskoj magistrali", rekla je ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović po čijem nalogu je i izvršena vanredna inspekcijska kontrola, saopšteno je iz ministarstva.




Prema njenim rečima, nema ništa važnije od toga da se sačuvaju bezbednost i životi svih učesnika u saobraćaju, posebno na saobraćajnici kakva je Ibarska magistrala koja je poznata po velikom broju saobraćajnih nezgoda.



Republički inspektori za državne puteve posle vanrednog nadzora državnog puta I-B reda 22, koji su proveravali stanje saobraćajne signalizacije na jednoj od najprometnijih saobraćajnica u Srbiji, naložili su kineskoj kompaniji "Šandong haj-spid grupi", da organizuje stalna dežurstva radi uklanjanja blata koje mehanizacija i kamioni sa gradilišta na Koridoru 11 kod tunela Brančić, kod Ljiga, nanose na državni put.



Takođe su naložili da se redovno održavaju i pojačaju privremeni saobraćajni znaci koji upozoravaju vozače na blizinu gradilišta.



Inspektori su kontrolisali i horizontalnu i vertikalnu saobraćajnu signalizaciju na Ibarskoj magistrali od Ljiga do Užica i naložili JP "Putevima Srbije" da pojačaju održavanje signalizacije na celoj trasi ove saobraćajnice, u cilju veće bezbednosti svih učesnika u saobraćaju, navodi se u saopštenju.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva