:

:

TV Most

clock

Jun 03, 2017   12:05

0

123

Vang i Ljajić otvorili sajam "Put svile 2017"

Treći međunarodni sajam "Put svile" u Kini, na kome je Srbija specijalni gost i država partner, potvrdio je tradicionalno i strateško prijateljstvo u odnosima dve zemlje, a te odlične političke odnose naši privrednici bi morali da iskoriste, poručio je Ljajić.

Ljaljić je u izjavi Tanjugu naglasio je da je Vlada Srbije "uradila sve", odnosno izgradila odnose i potpisala sve neophodne sporazume.

"Sada je bitno da napravimo taj odlučujući iskorak, a to je da privrednici uspostave saradnju sa kineskim kompanijama", rekao je Ljaljić.

On je dodao da Srbija ima dva osnovna cilja - da privuče što veći broj kineskih turista i da poveća izvoz i obim robe na kinesko tržište.

"Nismo zadovoljni obimom robne razmene, pre svega kada govorimo o našem izvozu. Dobili smo poziv da naredne godine učestvujemo na velikom sajmu koji je posvećen uvoznim proizvodima u Kini, tako da će naši proizvođači imati prilike da predstave sve proizvode i sve ono što bi mogli da izvoze na veliko kinesko tržište", poručio je Ljajuć.

On je naglasio da je za Srbiju velika čast što je zemlja partner i glavni specijalni gost navedenog sajma, uz prisustvo preko 40 zemalja što, ocenio je, govori o odličnim političkim odnosima dve zemlje.

Dvojica potpredsednika vlada otvorila su i privredni forum, na kome pored privrednika iz više od 40 država učestvuje i 20 kompanija iz Srbije, uglavnom iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije.

S obzirom na to da je specijalni gost sajma, Srbija će imati najveći paviljon od svih država učesnica, gde će na prostoru od 500 kvadratnih metara biti predstavljeni privredni i turistički potencijali, kao i elementi tradicije i kulture naše zemlje.

Provincija Šansi smatra se jednom od kolevki kineske kulture u kojoj živi oko 38 miliona stanovnika, dok njen glavni grad Sijan ima blizu devet miliona žitelja.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva