:

:

TV Most

Foto: Radio KiM

clock

Novembar 25, 2015   12:05

0

138

Uzurpatorima rešenja o iseljenju

Kako je saopšteno, u Novom Badovcu je od ukupno 64 kuće uzrpirano 18, a u zgradi na Padalištu u Gračanici 12 stanova. Stambene jedinice je za raseljene i socijalno ugrožene izgradila Republika Srbija, a licima koja su u njima useljena bez saglasnosti biće uručena rešenja o iseljenju.

„Opština Gračanica će u narednom periodu reagovati u skladu sa svim zakonskim merama. Licima koja u kućama borave nelegalno biće uručena rešenja o iseljenju. U njima je naveden vremenski rok za iseljenje i objašnjeno na osnovu kojih zakona se uručuju, kao i koje su posledice nepoštovanja”, kazao je direktor Odeljenja za urbanizam opštine Gračanica Dejan Jovanović za sajt opštine Gračanica.

Jovanović objašnjava da je nadležnost nad kućama i stanovima, uz saglasnost Republike Srbije i preko oficira za vezu, nedavno preneta na opštinu Gračanica s obzirom da su objekti izgrađeni na opštinskom zemljištu.

„Stambene jedinice se nalaze na parcelama opštine Gračanica koja će u skladu sa zakonom štiti svoju imovinu. Lista dobitnika stamenih jedinica potvrđena je na sednici Skupštine opštine Gračanica, a validnost odluke potvrđena u ministarstvu administracije i lokalne samuprave, od kojih takođe imamo podršku za postupak iseljavanja iz uzurpiranih kuća“, kaže Jovanović.

Jovanović ističe da opština Gračanica na svaki način pokušava da problem uzurpiranih kuća reši mirnim putem i ističe da će u slučaju nepoštovanja rešenja protiv uzurpatora podneti krivičnu prijavu.

„Porodice koje su na validan način dobile pravo na stanovanje čekaju na useljenje, ali zbog problema uzurpacije one to ne mogu da urade i iz tog razlog je potrebna intervencija nadležnih organa. U slučaju nepoštovanja rešenja o iseljenju Opština će doneti zaključak i u saradnji sa policijom krenuti sa prinudnim iseljavanjem“, napominje Jovanović.

Direktor odeljenja za urbanizam ističe da je opština Gračanica ovakvim postupkom i u skladu sa zakonom nedavno rešila problem uzrpacije stanova u Lapljem Selu i Gračanici, izgrađenih sredstvima kosovskih ministarstva za povratak i rad, a koji su potpisanim memorandumom takođe prešli u nadležnost opštine Gračanica.

Izvor: Radio Gračanica, Opština Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva