:

:

TV Most

clock

Decembar 28, 2016   12:05

0

167

Uži izbor za Politikinu nagradu

Među nominovanima su izložbe "No name, Rivijera" Aleksandrije Ajduković, "Superstructure" Branislava Nikolića i "Mira, skica za portret" Jelene Jureše, održane u Salonu MSU, prenosi portal seecult.org.

U konkurenciji za "Politikinu" nagradu su još četiri izložbe održane u Beogradu - "Tama" Predraga Caranovića u Muzeju nauke i tehnike, "Knjiga izvan knjige" Gordane Kaljalović Odanović u Narodnoj biblioteci Srbije, "Reanimacija umetnika" Zdravka Joksimovića u Kući legata i instalacija "Paviljon" Siniše Ilića u Galeriji Doma omladine.

"Politikinu" nagradu mogla bi da dobije i Slobodanka Stupar za izložbu "Stepenice na dole su i stepenice na gore" u Galeriji "Srbija" u Nišu, Mileta Prodanović za izložbu slika "Ekfraze" u Galeriji savremene umetnosti Smederevo i Nina Todorović za izložbu "Arhitektura sećanja" u Galeriji ogranka SANU u Novom Sadu.

Prošle godine "Politikina" nagrada dodeljena je umetničkom paru Doplgenger, koji čine Isidora Ilić i Boško Prostran, za izložbu "Neimenovani fragmenti" u Gradskoj galeriji Požega i Domu kulture Studentski grad u Beogradu.

"Politikina" nagrada sastoji se iz diplome i novčanog iznosa, a među njenim dobitnicima su: Balint Sombati (2014), Čedomir Vasić (2013), Biljana Đurđević (2012), Nikola Džafo (2011), Bojan Bem (2010), Marija Dragojlović i Dragoljub Raša Todosijević (2009), Anica Vučetić (2008), Predrag Nešković (2007), Bora Iljovski (2006), Vladimir Perić (2005), Aleksandar Rafajlović (2004), Goranka Matić (2003)... Među ranijim dobitnicima su i Dušan Otašević, Ljubica Cuca Sokić, Milovan DeStil Marković

Izvor: Politika

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva