:

:

TV Most

clock

Jul 02, 2018   13:24

0

202

Uz pomoć EU povoljni krediti za male i srednje firme u Srbiji

Obradović Jovanović objašnjava da u okviru projekta EDIF, preduzeća mogu da računaju na podršku ne samo kroz kreditne garancije, već i kroz direktno kreditiranje i investicije u kapital preduzeća.
 
Nedavno je Srbija bila domaćin prvog regionalnog "WB EDIF Poslovnog foruma 2018", na kojem se moglo više čuti o novim povoljnijim uslovima finansiranja koje projekat nudi malim i srednjim preduzećima.
 
Ističe da je do sada u našoj zemlji više od 400 preduzeća iskoristilo podršku preko projekta EDIF, i dodaje da projekat finansira Evropska unija, a uz pomoć Evropske investicione banke i drugih finansijskih institucija.
 
"Kroz ovaj projekat pilotiraju se novi programi, realizuju prve garancijske šeme, prve investicije u fondove rizičnog kapitala i na taj način se podstiče razvoj finansijskog tržišta", ukazala je Obradović Jovanović.
 
Prema njenim rečima, najvažnije za Srbiju je što će preko te platforme našim preduzećima ove godine biti namenjeno 20 miliona evra iz evropskih fondova za garancije, a to znači, objašnjava pomoćnica ministra, da će banke moći na osnovu ugovora koje sklope za ta sredstva, da plasiraju više od 100 miliona evra kredita.
 
"Ti krediti biće značajno povoljniji nego što su sada na tržištu, odnosno nižih kamata", podvukla je Obradović Jovanović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva