:

:

TV Most

clock

April 09, 2015   12:05

0

263

Utvrditi odgovornost svakog policajca

"Od regionalnog komandira tražimo da podnese prijavu, počev od šefa smene pa do svakog policajca koji je u trenutku napada bio u blizini tog mesta, bez obzira da li je policajac radno angažovan u Policijskoj stanici Sever ili Jug" rekao je gradonačelnik Kosovske Mitrovice Goran Rakić.
On je dodao da su doneli zaključak "da policajci koji su se u tom trenutku nalazili na mestu napada nisu bili na nivou zadatka ".
"Od regionalnog komandanta očekujemo da već večeras po proceduri utvrdi njihovu odgovornost " rekao je Rakić.
Šef operative KPS-a za sever Kosova Željko Bojić rekao je posle sastanka da pripadnici policije regiona Sever aktivno rade na rasvetljavanju napada na mladića N.S.
"Već su skinuti odredjeni snimci na kojima se vidi da je pet lica izvršilo napad na oštećeno lice"rekao je Bojić i dodao da je zatražen izveštaj policajaca koji su bili na dužnosti .
"U toku je uzimanje izjava od njih i svakako da ćemo tražiti odgovornost od svakog policajca koji je bio na zadatku i njije profesionalno obavio posao", rekao je on.
Bojić je rekao da će već tokom ove noći biti povećano prisustvo pešačkih i mobilnih patrola u zoni odgovornosti KPS-a Sever dodao d će sva lica koja budu prelazila most na Ibru biti legitimisani.
Odgovarajući na pitanje novinara zašto policajci nisu ukazali pomoć povređenom mladiću iako su bili udaljeni samo nekoliko metara od njega Bojić je rekao da su bili angažovani na radio vezi sa kolegama iz južne policijske stanice kako bi izvršioci napada bili uhvaćeni jer su pobegli u tom pravcu.


Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva