:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Decembar 19, 2017   12:05

0

210

Uspeh našeg autora u Ženevi


Dr Jovan Kurbalija, direktor Diplo fondacije i šef Ženevske internet platforme, dobio je nedavno priznanje Biblioteke Ujedinjenih nacija u Ženevi, koja je njegovu knjigu „Uvod u upravljanje internetomË® izabrala za najbolje izdanje meseca.



Dr Kurbalija je poznat kao jedan od prvih stručnjaka u oblasti sajber diplomatije, kojom se bavi od 1992. godine. Višegodišnjim istraživanjem i brojnim radovima postavio je okvir za dalja istraživanja i diskusiju o tome kako internet utiče na diplomatiju i međunarodne odnose.



Njegova knjiga je već poznata širom sveta ‒ štampana je u sedam izdanja, prevedena na deset jezika, a koristi se i kao udžbenik za akademske programe. Ocenjena je kao vodeća publikacija o upravljanju internetom, koja pruža sveobuhvatan pregled ključnih pitanja i predstavlja glavne aktere te oblasti.



U tom kontekstu bavi se i političkim aspektima pitanja infrastrukture, bezbednosti, ekonomije, pravne uređenosti, digitalnih prava, društvenih i kulturnih perspektiva i razvoja.



Najnovije izdanje knjige biće distribuirano tokom predstojećeg Foruma za upravljanje internetom ‒ godišnjeg međunarodnog skupa praktičara digitalne politike, koji će se ove godine održati od 18. do 21. decembra u Ženevi.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva