:

:

TV Most

clock

Maj 14, 2015   12:05

0

133

Uspeh EPS-a

Uprkos veoma teškim posledicama poplava i procenama međunarodnih institucija, EPS je uspešno prebrodio i zimsku sezonu, navodi se u saopštenju.

Velika vodena stihija, koja se ulila u kolubarske kopove, obustavila je kompletnu proizvodnju i dovoz uglja, radi bezbednosti postrojenja i sigurnosti građana EPS je isključio kompletnu termoelektranu "Nikola Tesla A" u Obrenovcu, na vreme su isključivane trafostanice i dalekovodi u područjima ugroženim vodenom stihijom.

Danonoćno je branjen TENT A, odbranjena je i termoelektrana "Kostolac B" od Mlave koja je pretila da zaustavi rad ove TE, kao nikad do maja 2014. godine Velika Morava približila se TE "Svilajnac", otvoreni su svi prelivi na HE "Đerdap 1" i sprečene su poplave uzvodno od Kladova.

Bez struje su bili samo građani u poplavljenim područjima i to isključivo zbog bezbednosti stanovništva i zaštite elektroenergetskih objekata, navodi se u saopštenju.

Nezapamćene količine vode ulile su se u maju prošle godine u kolubarske kopove.

U kopove "Veliki Crljeni", "Tamnava Istočno" i "Tamnava Zapadno polje" ulila su se 232 miliona kubnih metara vode, što je više od količine vode u Vlasinskom jezeru, navodi se u saopštenju.

Proizvodnja u kopu "Veliki Crljeni" pokrenuta je još u avgustu, dok su prve količine uglja sa kopa "Tamnava- Zapadno polje" krenule pred kraj decembra prošle godine, navodi se u saopštenju EPS.

Kako se smanjivao nivo vode u kopu, tako su i krenuli remonti bagera i rudarske opreme.

U toku je remont preostalih rudarskih mašina na tamnavskim kopovima, koje će tokom leta biti sukcesivno uključivane u proizvodnju.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva