TV Most - Uskoro rešenje problema kanalizacije u Novom Badovcu
Vesti
Uskoro rešenje problema kanalizacije u Novom Badovcu

16:08, 14.02.2018

|

Izvor: TV Most

Predsednik opštine Gračanica Srđan Popović razgovarao je sa meštanima donjeg dela Novog Badovca i vlasnicima okolnih parcela kako bi zajedno rešili problem čestog začepljenja i izlivanja kanalizacije.


Dogovorena izgradnja nove mreže.

Izlivanje kanalizacije u Svetogorskoj ulici u Novom Badovcu u poslednjih par godina stvara velike probleme za desetak domaćinstava. Uzrok ovih problema je širenje naselja zbog čega kanalizacioni sistem nije u mogućnosti da prihvati suvišne otpadne vode, koje nakon izlivanja često poplave podrumske prostorije i dvoriša prodičnih kuća izazivajući materijalnu štetu.

U cilju rešavanja problema sa meštanima i vlasnicima imanja koja se nalaze ispod ovih kuća razgovarali su predsednik opštine Gračanica Srđan Popović i direktor javne službe Vladica Trajković. Postignut je dogovor da se problem reši izgradnjom nove kanalizacije koja će prolaziti kroz imanja u donjem delu Novog Badovca.

 Predsednik Popović je kazao da će opština Gračanca sagledati mogućnosti i izraditi projekat za izgradnju nove kanalizacione mreže, čime će, kako očekuje, ovi problemi biti trajno rešeni.

„Činjenica je da kanalizaciona mreža u Novom Badovcu ne može da prihvati otpadne vode zbog širenja naselja. Zbog toga je često dolazilo do izlivanja i poplavljivanja nekoliko domaćinstava u donjem delu naselja, što je predstavljalo opasnost i po zdravlje naših građana. Dogovorili smo se da ovaj problem rešimo izgradnjom nove kanalizacije, preko privatnih imanja, sa čime su se složili i njihovi vlasnici. Što pre krenućemo sa izradom projektne dokumentacije i nadam se uskoro rešiti ovaj veliki problem“, kazao je Popović, navodi se u saopštenju Opštine Gračanica. 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design