:

:

TV Most

clock

Mart 13, 2018   12:05

0

209

Uskoro kraj konkursa za lokalne samouprave


On je naglasio da je reč o 320 miliona dinara koje su na raspolaganju i da nema nikakvog opravdanja za one koji nisu konkurisali. Odgovornost je na nosiocima političke vlasti u "lokalu" jer nisu angažovali nekoga ko zna i može da napiše projekat kojim bi se konkurisalo za sredstva i čime bi se doprinelo kvalitetnijem životu svih žitelja u toj opštini.




Komentarišući nedavno objavljeni izveštaj OECD-a i EU odnosno analizu o stanju državne uprave u Srbiji , Ružić je rekao da smo baš od Evropske Unije dobili 80 miliona evra, od čega će 70 miliona biti direktna podrška budžetu a da će 10 miliona biti namenjeno za određene projekte.



Najveći problem u radu javne uprave i administracije, na koju se građani žale, jeste u nasleđenim problemima i nesinhronizovanoj koordinaciji .



Nedostatak te ,kako je rekao , interresorske saradnje je problem koji moramo prevazići i državu dovesti do tog nivoa da bude servis građana.



Nije problem ukoliko je neki stručan kadar član stranke ali je veliki problem ukoliko je glavna kvalifikacija članstvo u stranci, kaže ministar i dodaje da se toj degradaciji treba suprotstaviti. Partijskog zapošljavanje je bilo oduvek zaključio je Ružić.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva