:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Januar 23, 2015   12:05

0

184

Uskoro bez privremenih rešenja o penziji

Vulin je precizirao da na tom problemu već radi radna grupa.

"Radna grupa je formirana, ali ne bih se preterano izjašnjavao sada. Radiće se drugaciji obračun kada se poslednja penzija obračunava pa će to ulaziti u penzioni osnov i na taj način ćemo rešiti problem", rekao je Vulin za RTS.

On nije precizirao rok kada bi te izmene mogle da budu usvojene, samo je rekao da se nada da će biti ubrzo.

"Ne želim da brzinom kvarim sam zakon, ali mislim da je potrebno da se veoma brzo završi", rekao je Vulin.

Kako je naveo, ove godine su planirane i izmene Zakona o radu.

"Juče smo imali situaciju u kojoj je, ispostavilo se, spletom raznih okolnosti objavljena neprecizna vest da je Savet Evrope zakon o radu ocenio kao manjkav. Ispostavilo se da se te zamerke zapravo odnose na stari zakon, na period od 2009. do 2012. koje nisu u skladu sa zakonodavstvom EU, ni sa konevencijama Međunaodne organizacije rada i svih drugih relevantnih konvencija koje se bave radnim zakonodavstvom", rekao je Vulin.

On je rekao da je uravo zato Zakon i promenjen, ali to nije znala Demokratska stranka.

"Bojan Pajtić je jedva dočekao ideju da se nešto loše dešava u njegovoj zemlji i odmah je napravio saopštenje u kome je rekao da je Zakon o radu loš i da je ovo dokaz da su oni bili u pravu. Rekao je i da zakon treba hitno povući da je Vučić vodio lošu i nesposobnu vladu, a desilo se da Savet Evrope govori o zakonu koji je donela DS i vlada koju je činio i Pajtić", kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, ne samo što je DS donela loš zakon pa je 400.000 ljudi ostalo bez posla, već se pokazalo i da se mržnja prema Vučiću oseća.

"DS bi morala da nauči da osim mržnje mora da ima i neku drugu politiku", rekao je ministar.

Odgovarajući na pitanje da li je Srbija na vreme dostavila informacije o novom zakonu Savetu Evrope, Vulin kaže da Zakon ne bi ni bio usvojen da ga svi međunrodni činioci nisu razumeli. Prema njegovim rečima, rok za podnošenje svih odgovora na pitanja je 31. oktobar 2015.

Vulin je, odgovarajući na pitanja novinara RTS rekao i da će stati na put dugogodišnjoj praksi zloupotrebljavanja dečjeg dodatka, kao i donošenje zakona koji bi to trebalo da reguliše.

Zakon o finansijskoj podršci porodicama sa decom reguliše pored ostalog i dečiji dodatak, kaže Vulin.

"Dečiji dodatak često dobijaju i oni kojima nije potreban a isto tako dešava se da porodice ne dobijaju dodatak a zaista im je potreban", rekao je Vulin dodajući da će država nastojati da finansira odgovorno roditeljstvo.

"Do sada ste kao jedan od uslova za dečiji dodatak morali da dokažete da vam je dete upisano u školu a sada će morati da se dokazuje i da redovno pohađa nastavu", zaključio je Vulin.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva