TV Most - Usaglašene mere za reorganizaciju "Srbijagasa"
Vesti
Usaglašene mere za reorganizaciju "Srbijagasa"

18:49, 19.02.2015

|

Izvor: RTS

Sa predstavnicima energetske zajednice Jugoistočne Evrope usaglašene dinamika, mere i aktivnosti koje Vlada Srbije i "Srbijagas" sprovode u cilju reorganizacije tog javnog preduzeća.
Mere za reorganizaciju "Srbijagasa" usaglašene su na sastanku ministra rudarstva i energetike Aleksandra Antića i zamenika direktora Sekretarijata Energetske zajednice Jugoistočne Evrope Dirka Bušlea.

U skladu sa Zaključkom Vlade Srbije, predviđeno je da se do 30. juna 2015. godine izvrši pravno i funkcionalno razdvajanje operatora transportnog sistema, čime će Srbija ispuniti međunarodno preuzete obaveze, saopštilo je Ministarstvo rudarstva i energetike.

Na taj način biće stvoreni uslovi za otvaranje pregovora sa Evropskom unijom u oblasti energetike, piše u saopštenju.

Na sastanku je definisana precizna dinamika svih usaglašenih aktivnosti i dogovoreno je da će Sekretarijat srpskoj strani pružiti svu neophodnu stručnu pomoć za reorganizaciju "Srbijagasa", kao i da će Ministarstvo rudarstva i energetike informisati Sekretarijat o realizaciji dogovorenih aktivnosti.

Sastanku su prisustvovali i državna sekretarka ministarstva Mirjana Filipović, kao i predstavnici Sekretarijata Energetske zajednice - Predrag Grujičić i Andrius Simkus, dodaje se u saopštenju.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design