:

:

TV Most

clock

Jun 02, 2015   14:38

0

184

Uručena neophodna oprema GAK u Gračanici

Porodilište u Gračanici je šesto porodilište od početka akcije „Zajedno za bebe“, kojem je obezbeđena neophodna oprema: operacioni sto, ginekološki sto, lampa za operacionu salu, dva pacijent monitora sa EKG-om, dva CTG aparata i tri pulsna oksimetra.

Porodilište u Gračanici je peto kompletno opremljeno, šesto za koje za svako palćanje klijenata njenim karticama , Komercijalna banka izdvaja svoja sredstva za opremanje i obnovu porodilišta. Zahvaljujući sakupljenom novcu i porodilište u Gračanici je dobilo opremu koja će u velikoj meri poboljšati nivo zdravstvene nege i zaštite.

„Porodilište u Gračanici je peto kompletno opremljeno, šesto koje se nabavlja oprema zahvaljujući akciji „Zajedno za bebe“, koju sprovode Komercijalna banka i Fond B92, a dvadeset i prva pobeda u okviru Bitke za porodilišta. Logistički, opremanje ovog porodilišta predstavljalo je poseban izazov za sve koji su učestvovali u procesu, zbog toga nam je današnja pobeda posebno važna, jer dokazuje da, kada je humanost u pitanju, granice ne postoje“, izjavio je Veran Matić, predsednik Upravnog odbora Fonda B92.

Direktorka Sektora stanovništva Komercijalne banke Olivera Trailović, istakla je da obeležavanje godišnjice akcije „Zajedno za bebe“ u Gračanici je veliko zadovoljstvo.

„Nabavljena je oprema u vrednosti od 5 miliona dinara, koja će umnogome podići nivo zdravstvene zaštite beba i njihovih majki. Do sada smo donirali opremu u šest porodilišta širom Srbije, a zahvalnost dugujemo našim klijentima koji su korišćenjem kartica i transakcijama omogućili da Banka iz svojih izvora izdvoji nešto više od 28 miliona dinara“.

Direktor KBC Priština-Gračanica, Prof. dr Miroslav Popović, zahvalio se Komercijalnoj banci i Fondu B92 koji su svojom aktivnošću pomogli da se osavremeni i opremi porodilište.

„Donacija koja je danas stigla u Gračanicu, znatno će poboljšati rad naše klinike. Pomoć je namenjena našoj mladosti, našim bebama. Ako nema mladosti, nema ni budućnosti. Hvala ljudima plemenitog srca na ovako humanom delu“, kazao je Popović.

Izvor: Radio Gračanica

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva