:

:

TV Most

clock

Jul 06, 2018   13:25

0

290

Upravljački tim za uspostavljanje ZSO sa predsednicima SO


Sagovornici su razmenili mišljenja o načinima uključivanja predstavnika lokalnih samouprava u organe Zajednice srpskih opština.



ÄŒlanovi Upravljačkog tima predočili su da će organi Zajednice srpskih opština biti definisani u skladu sa Opštim principima, odnosno dogovorima postignutim u Briselu, navedeno je u saopštenju.



Briselskim dijalogom je, kako su podsetili, između ostalog predviđeno da Skupština Zajednice srpskih opština, bude najviše telo, i da će biti sačinjena od predstavnika koje imenuje svaka skupština opština članica iz redova izabranih odbornika.



Skupština će imati pravo da usvoji izmene i dopune Statuta, poslovnike o radu i sve neophodne akte i administrativne odluke u skladu sa svojim Statutom i shodno svojim ciljevima. Sve izmene i dopune Statuta, poslovnika o radu i svih neophodnih akata i odluka koje je usvojila Skupština važiće za sve članice sem ukoliko neka opština članica formalno ne izrazi drugačiju odluku.



Predsednika, koji će predstavljati Zajednicu, biraće, kao i potpredsednika, Skupština iz redova odbornika opština članica i njihovih gradonačelnika.



Zajednica srpskih opština imaće, takođe, Savet, koji će činiti najviše 30 članova iz redova stanovnika opština članica, uključujući sve gradonačelnike opština članica, kao i Odbor, koji se sastoji od sedam članova koje bira Skupština iz redova gradonačelnika i stanovnika opština članica, i kome će u radu pomagati profesionalni kolegijumi sačinjeni od stručnjaka iz oblasti koje su obuhvaćene ciljevima i obavezama Zajednice.


Izvor: TV Most, saopštenje

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva