TV Most - Upravljački tim za uspostavljanje ZSO sa pravnim ekspertima
Vesti
Upravljački tim za uspostavljanje ZSO sa pravnim ekspertima

15:39, 19.07.2018

|

Izvor: TV Most, saopštenje

Upravljački tim za Uspostavljanje zajednice srpskih opština sastao se danas sa pravnim ekspertima iz lokalnih samouprava opština sa srpskom većinom, sa kojima je razgovarano o dosadašnjem toku rada na izradi nacrta statuta Zajednice.

Sagovornicima su predočeni pojedini principi i elementi nacrta statuta Zajednice srpskih opština koji se, kako su naglasili članovi Upravljačkog tima, izrađuje na osnovu dogovora postignutih u Briselu i Evropske povelje o lokalnoj samoupravi.


U razgovoru su od pravnih stručnjaka dobijene i određene sugestije u vezi sa budućom strukturom i nadležnostima Zajednica srpskih opština, kao i mišljenja o potrebama prilagođavanja pravnog okvira kako bi ona mogla da funkcioniše u punom kapacitetu i u skladu sa dostignućima briselskog dijaloga.


Upravljački tim zahvalio je lokalnim samoupravama opština sa srpskom većinom na interesovanju i predusretljivosti u procesu izrade nacrta statuta Zajednice srpskih opština i izrazio spremnost da i u nastavku rada ostane u redovnoj komunikaciji sa predstavnicima srpskih lokalnih vlasti.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design